Ga naar de inhoud

Kruipruimte isoleren

kruipruimte- bodemisolatie in Nederland

kruipruimte isoleren:

Wilt u graag de vloeren van uw benedenverdieping isoleren zonder overlast in de kamer? Dan bestaat de mogelijkheid om de vloer te isoleren door de bovenkant van uw kelder, of een kruipruimte volledig te isoleren. Gaat het om een niet-toegankelijke kruipruimte? Dan kunt u deze ook (gedeeltelijk) laten opvullen met isolatiemateriaal. Bijvoorbeeld met een laag HR++ parels.

Dit noemen we bodemisolatie.

Wilt u uw kelder als leefruimte gaan gebruiken? Dan is het beter om de kelder aan de buitenzijde te isoleren.

Waarom isolatie?

  1. Verbetering wooncomfort: behouden van warmte binnen levert een aangenaam wooncomfort op als het kouden dagen zijn. Omgekeerd geldt dat het door te isoleren, binnen ook langer fris blijft als het buiten warm is. Het is belangrijk om de woning voldoende geventileerd te houden, na het plaatsen van isolatie omdat er anders vochtproblemen kunnen ontstaan. Kruipruimte isolatie met HR++ parels houdt ook een groot deel van het optrekkende vocht tegen.
  2. Daling energierekening: door isolatiemateriaal te laten plaatsen blijft de warmte langer in uw woning aanwezig, en dalen uw stookkosten aanzienlijk.
  3. Milieuvriendelijkheid: doordat het energieverbruik afneemt vormt dit een ecologisch voordeel. Sommige isolatiematerialen zelf worden echter als vervuilend beschouwd, maar minder stoken is altijd, uiteindelijk, het beste alternatief.
  4. Gunstig voor het energielabel: mocht u ooit uw woning willen verkopen, dan heeft het uitvoeren van isolatiewerk een gunstige invloed bij het berekenen van hewt energielabel (EPC-score). Een goede EPC-score maakt uw woning aantrekkelijker voor potentiële kopers.